Közösségépítő
főzőkurzusok

A program célja: híd teremtése a gasztronómia modern felismerései és az idősebb generációk hasznos tapasztalásai között, elméleti és gyakorlati ismeretterjesztő foglalkozások, szakemberek bevonásával. Az értékmegőrzés és aktív szabadidő eltöltés jegyében a közösségépítő főzőkurzusokon a nyugdíjasok igazán rendhagyó, felejthetetlen programon vehetnek részt, ötvözve a hagyományos és modern főzőtudást, kapcsolatot építve a generáció többi tagjával.
A programok helyszíne: Bodzakert Gasztro Manufaktúra (6000 Kecskemét, Serfőző u. 29.)


Nyárváró főzőkurzus
2019. május 29.
Nyakunkon a nyár, dúskálunk zöldségben, gyümölcsben! Főzzünk-süssünk a mai gasztronómiai, táplálkozástani elveknek megfelelően! Szakértőnk segít abban, hogy mit, mikor, hogyan fogyasszunk, tanácsait megfogadva egészséges, szezonális ételeket varázsolunk asztalunkra!


Kenyér ünnepe főzőkurzus
2019. augusztus 24.
Augusztus az új kenyér hava, ezért programunk főszereplője a gabona. Szó esik a különböző gabonák élettani hatásáról, élesztőről, kovászról, gluténról. Sütünk kenyeret kemencében, kenyérlángost és felelevenítjük a kapcsolódó  népszokásokat is.


Szüreti mulatságok főzőkurzus
2019. szeptember 25.
Itt az ősz, és ezzel együtt a szüret! Programunkon vidám sütés-főzéssel ünnepeljük az ősz beköszöntét, a szőlőt, a szüretet! Szakértőnkkel a szőlő áldásos hatásairól, gasztronómiánkban betöltött szerepéről, valamint a bor és az alkohol szervezetünkre gyakorolt hatásáról beszélünk. Receptjeink bemutatják mind a szőlő, mind pedig a bor sokoldalúságát a gasztronómiában.


Adventváró főzőkurzus
2019. november 24.
Készülünk az Adventre és a Karácsonyra. Programunk a hagyományok fontosságáról, a közösségi élet összetartó erejéről, valamint az édességfogyasztás hatásairól szól. Szakértőnk a cukrok- és zsírok modern alkalmazásában segít eligazodni, a hagyomány szerint készítünk díszes mézeskalácsot, és meghitt környezetben forrunk igazi ünnepváró közösséggé.


Jelentkezés (korlátozott számban) és bővebb információ:
hikecskemet3@gmail.com
hikecskemet8@gmail.com
hikecskemet13@gmail.com

3., 8., 13. célterületek közös programja (Belső Széchenyiváros, Máriaváros kelet, Belső Bethlenváros, Belváros, Alsószéktó, Árpádváros)
Széchenyi 2020