Közösségépítő
főzőkurzusok

A 3., 8., 13. célterületek nyugdíjas lakói számára

A program célja: híd teremtése a gasztronómia modern felismerései és az idősebb generációk hasznos tapasztalásai között, elméleti és gyakorlati ismeretterjesztő foglalkozások, szakemberek bevonásával. Az értékmegőrzés és aktív szabadidő eltöltés jegyében a közösségépítő főzőkurzusokon a nyugdíjasok igazán rendhagyó, felejthetetlen programon vehetnek részt, ötvözve a hagyományos és modern főzőtudást, kapcsolatot építve a generáció többi tagjával.

A programok helyszíne: Bodzakert Gasztro Manufaktúra (6000 Kecskemét, Serfőző u. 29.)

Farsangzáró ünnepség
2020. február 26., szerda 10 óra
Hamvazószerdán, a farsangi időszak zárónapján zajlik programunk. A hagyomány szerint innen indul a negyven napos böjt. Ez a program ötvözni kívánja a két időszak lényegét: a farsang vidámságát, és a böjti időszak egészségre gyakorolt hatását. Fánkot sütünk, de nem a már jól ismert receptek szerint, és beszélgetünk táplálkozásról, a böjt élettani hatásáról, hagyományról.


Anyáknapi gyülekező
2020. április 29., szerda 10 óra
Május első vasárnapja Anyák napja. Programunkon édesanyák, nagymamák gyűlnek össze egy vidám beszélgetésre, és olyan finomságokat készítünk, melyekkel kedveskedhetünk gyermekeinknek, unokáinknak, családtagjainknak. Családias hangulatban töltött délelőttünkön különleges, könnyen elsajátítható, íncsiklandó desszerteket készítünk.


Világ kenyerei
2020. augusztus 5., szerda 10 óra
Közeledik a kenyér ünnepe. Programunkon kicsit rendhagyó módon köszöntjük a kenyeret, megnézzük mások hogyan készítik mindennapi kenyerüket. Természetesen beszélünk a gabonákról, alapanyagokról, egészségről. Izgalmas ízutazás a kenyér világában.


Leves, egy csésze egészség!
2020. november 4., szerda 10 óra
A hűvös őszi időben nincs is jobb, mint egy szívet-lelket melengető, egészséges, forró leves. "Levesek a nagyvilágból", kimozdulunk kulináris komfortzónánkból, hogy ízletes levesekkel, forró hangulatban várjuk a hideg telet.


Jelentkezés (korlátozott számban) és bővebb információ:
hikecskemet3@gmail.com
hikecskemet8@gmail.com
hikecskemet13@gmail.com

3., 8., 13. célterületek közös programja (Belső Széchenyiváros, Máriaváros kelet, Belső Bethlenváros, Belváros, Alsószéktó, Árpádváros
Széchenyi 2020