Népi étkezési szokásaink Hagyományőrző falusi disznótor
Helyszín: Katonatelep Sportcentrum
Az érdeklődők megismerkedhetnek a hagyományos húsfeldolgozás eszközeivel és módszereivel, bepillantást nyerhetnek egy hamisítatlan falusi disznótor hangulatába. Kóstolót kaphatnak a nagyanyáink receptjei alapján elkészített disznótoros ételekből.
10:00 órától reggelivel várjuk a kilátogatókat: sült vér, vagy sült pecsenyék, savanyúság, pogácsa, forralt bor, vagy tea.
A gyermekeket a nap folyamán kézműves játszósarok várja a fűtött sátorban.
Programok a Katonatelepi Sport Egyesület szervezésében:
06:30 - kezdés: fogópálinkás üdvözlés
18:00 - vacsora: orjaleves, főtt hús tormával, hurka, kolbász, toros káposzta, 2 dl bor vagy üdítő és ásványvíz
Az este folyamán élőzene is várja a kilátogató vendégeket.
Kolbásztöltő versenyt hirdetünk: várjuk csapatok, baráti társaságok jelentkezését a megmérettetésre. (minden résztvevő csapatnak 5 kg húst biztosítunk, a többi hozzávalót és eszközt a csapatok maguk hozzák)
Előzetes regisztráció az étkezéseken való részvételhez és a kolbásztöltő versenyhez szükséges, határidő 2020. február 3.:
Balla Krisztián +36-30/624-69-89
Tóth László +36-20/973-71-87