Tehetségek napja
légy kreatív itt és most!

NOVELLAÍRÓ PÁLYÁZAT

Novellaíró pályázatot hirdetünk a széchenyivárosi középiskolás korosztály számára, amelyen részt vehet minden Széchenyivárosban élő vagy tanuló 14–19 éves diák.


Feladat és téma


Írj egy a mi jelenünkben játszódó novellát, amelynek helyszíne a Széchenyiváros. Ehhez ihletet néhány magyar író és költő jól ismert lírai vagy prózai alkotása ad. Válassz ki az alábbiak közül egyet és aktualizáld! A lényeg, hogy nekünk és rólunk szóljon, akik ebben a kecskeméti városrészben élünk, tanulunk vagy dolgozunk.

Petőfi Sándor: Itt állok rónaközépen…
Arany János: A kép-mutogató
Ady Endre: A Hortobágy poétája
József Attila: Tiszta szívvel
Erdős Virág: Pesti mese
Örkény István: Ballada a költészet hatalmáról


Jelentkezési feltételek


A novellát jeligésen, minimum 4000 és maximum 8000 leütés terjedelemben küldjétek a hikecskemet6@gmail.com címre. Adjátok meg hozzá azt az e-mail címet és/vagy telefonszámot, ahol visszajelezhetünk. Csak ezután fogjuk kérni a személyes adatokat. Kézzel írt szövegeket nem fogadunk el.


Nyeremények


1. Külön-külön díjazzuk az egyes irodalmi alkotásokhoz készült legötletesebb, legtalálóbb, legjobban megfogalmazott és kidolgozott átiratot. A legjobbnak ítélt művek alkotóit 10.000 Ft egyedi értékű ajándékutalvánnyal jutalmazzuk.
2. Az ősszel esedékes díjátadó ünnepségen (a pontos időpontot később közöljük) felolvassuk a legjobbnak ítélt pályamunkákat a közönségnek, és online is elérhetővé tesszük az alkotásokat.
3. Majd ezt követően, egy újabb pályázat keretében, a díjazott novellák megzenésítését vagy éppen színpadra vitelét kapják feladatul a diákcsapatok.


Beküldési határidő


A pályamunkákat legkésőbb 2019. november 4-ig várjuk. Tájékoztatás kérhető a hikecskemet6@gmail.com email címen.

6. célterület (Széchenyiváros keleti része, Máriahegy északi része, Budaihegy)
Széchenyi 2020